Trendovi u uređenju interijera 2017.



Izvor/source:elledecor.com


1. BOJE - Dok su u 2016. godini prevladavale pastelne boje trendovi u 2017. godini su potpuno drugačiji. Hit boja zasigurno je intenzivno plava zelena boja (blue-green) koja se odlično kombinira sa tamnijim i jarkim bojama. Osim nje u trendu su tamno plava (dusky blue), tamno siva (mineral grey), jarko žuta (sunshine yellow) te još nekoliko nijansi plave, bež i zelene boje. U trendu ostaje i pastelno ružičasta koja je bila veliki hit prošle godine.




Izvor/source:pinterest.com



2. PLUTO - Iako su prošle godine prevladavali materijali poput mramora i bakra ove godine u trendu je pluto. Pluto je prirodni materijal koji daje toplinu prostoru, a ljepota tog materijala posebno se ističe u kombinaciji s ostalim materijalima poput kamena, kovanog željeza ili keramike.


Izvor/source:pinterest.com

3. TERRACOTTA- Još jedan prirodni materijal koji je u trendu ove godine. Terracotta je posebno poželjna u odabiru podova tj. pločica. Osim toga ove godine su jako moderne pločice u obliku heksagona koje mogu u potpunosti prekrivati jedan prostor ili se mogu kombinirati s ostalim pločicama. Terracotta će ove godine biti što je bakar bio 2016. godine. Prisutna je u namještaju, modnim dodacima, posuđu itd.

Izvor/source:domino.com

4.MATERIJALI I TEKSTURE - Ove godine za razliku od prošle materijali i tekstili su puno više razigrani. Prevladavaju duboke boje koje se presijavaju, grafički printevi ili uzorci prirode (npr. lišće i cvijeće na jastucima). Jedan od najvećih trendova je zasigurno baršun koji je prisutan kako na namještaju tako i na ukrasnim dodacima poput jastuka. Posebno su u modi uzglavlja kreveta tapecirana u tekstil, a ne eko kožu ili kožu. Osim toga u trendu su i prirodni materijali poput lana ili vune kojom se čak tapecira i namještaj.


Primjedbe

Popularni postovi