Kako napraviti božićne ukrase od flisa

www.pinterest.com

Ove zanimljive ukrase od flisa napravite tako da najprije nacrtate na karton oblik "ginger kolačića" tako da svi ukrasi budu jednaki. Preklopite flis na pola te preslikajte oblik s kartona na tkaninu. Prije nego što sašijete ornament izrežite skalpelom srca na predijelu trbuha te usta (druga je opcija da na tom dijelu sašijte dugmad). Zatvorite sa svih strana ornament, a zatim ga ukrasite krupnim bodom sa obije strane te dodajte ukrase po želji.

Izvor/source:etsy.com

Za doughnut ornamente potrebni su: 1) flis u više boja, 2) perlice, 3) ispuna koja može biti npr. ostatak tkanina, flisa ili vata, 4) ukrasne vrpce. Postupak je sljedeći: Potrebno je izrezati dva jednaka kruga u obliku doughnuta (svijetliji dio flisa). Uz to za gornji dio izrežemo odgovarajući oblik u boji (koji predstavlja preljev na doughnutu) te ga prišijemo kao i perlice u boji. Nakon toga spojimo gornji i donji dio dounuta nespajajući ih do kraja kako bi smo ubacili punjenje. Kada smo to napravili spojimo do kraja doughnut te prišijemo ukrasnu vrpcu kako bi ornament objesili na božićnu jelku.

Izvor/source: expressionswithheart.wordpress.com

Za ovog slatkog snjegovića treba malo strpljenja. Naime, potreban je flis u više boja i malo vještine. Tijelo i glava neka budu od jednog dijela te ih ispunite s punjenjem. Ručno sašijte šal i kapu, a manje ukrase (oči, nos i srce) zaljepite jakim ljepilom.

Izvor/source:craftandcreativity.com

Nešto jednostavniji ukrasi su napravljeni od ostataka flisa. Za ove krasne ornamente potrebni su: ostaci flisa u raznim bojama, škare i raznobojni gumbići. Postupak je sljedeći: Izrežite flis na kvadratiće u raznim veličinama i bojama (na način da istu veličinu izrežete u jednoj boji), poslažite ih od većih prema manjima te ih povežite s iglom i koncem i to tako da prođete kroz sredinu s time da kroz konac provučete i dugmiće. Vrlo jednostavno i efektno :-)

Primjedbe

Popularni postovi