Ideje za božićne dekoracije

Izvor/source:etsy.com

Ovu zanimljivu božićnu ideju vrlo lako možete i sami napraviti. Za to Vam je potrebno: 
- okvir za fotografiju (najbolje je da bude drveni), 
- akrilna boja ili boja u spreju, 
- božićni ornamenti,
ukrasne vrpce i čavlići. 

Postupak: obojite okvir u željenu boju i ostavite da se osuši. Ako želite možete dodati i glitter da okvir bude svečaniji. U gornjem dijelu zavrnite male čavliće kroz koje zavežite kuglice s ukrasnim trakama, po želji ukrasite okvir zanimljivim ukrasnim vrpcama.
Izvor/source:Pinterest


Za ovu jednostavnu ideju potrebna je prozirna vaza ili posuda za slatkiše, sol, grančice bora, božićni ukrasi (kućica ili više njih ovisno o širini posude). Postupak je jednostavan. U staklenu vazu/posudu naspite sol ili stiropor te posložite željene ukrase. U vazu možete dodati i zanimljive lampice kako bi doživljaj bio potpun.


Izvor/source:pinterest.com


Ako želite napraviti efektne svijećnjake tada za to možete iskoristiti staklenke. Ovo je jedna od ideja, a za ovakav svijećnjak potrebno je: staklenka, svijeća, sol, čipkasta tkanina, umjetni snijeg u spreju te ukrasna vrpca ili konop. Staklenku najprije ukrasite tkaninom te  dodajte češere. Napravite to tako da ih vrućim ljepilom zaljepite na ukrasnu traku ili konop. Nasprejajte ih umjetnim snijegom. U staklenku uspite sol te na nju položite svijeću. I to je to! Vaš novi svijećnjak je gotov! :-)

                                            Izvor/source:simplymadefun.com

Za ovu simpatičnu ideju potrebno je: drvena ploča, papirnata silueta jelena, boja za drvo (može i akrilna boja), ljepilo za decoupage, glitter. 
Postupak je sljedeći: na internetu nađite siluetu jelena te je isprintajte (na fotografiji silueta ima i poruku ali nju možete i naknadno napisati ako ste vješti), nakon što je izrežete aplicirajte je na drvo, zatim nanesite ljepilo za decoupage kako bi boja bolje prijanjala, boju možete nanesti i malom spužvicom kako biste dobili starinski efekt, a malo je i razvodnite s vodom kako bi se vidjelo drvo. Za nos koristite glitter  i to tako da najprije nanesete sloj ljepila, a zatim pažljivo nanesete glitter.







Primjedbe

Popularni postovi