Ljeto je najugodnije provesti na balkonu ili terasi, naravno uz dobar koktel :-))











Terase i balkoni su prostori na kojima se provodi slobodno vrijeme, opušta ili druži s obitelji i prijateljima. Njihovo uređenje prvenstveno ovisi o njihovoj veličini i namjeni. Uređenje terase ili balkona trebalo bi biti tematski uskladiti s ostatkom doma. Ukoliko se želi zakloniti od neželjenih  pogleda najbolje je postaviti platnenu tendu ili uz ogradu posaditi biljke. Tenda je vrlo dobar odabir za zaštitu od sunca, a za to mogu poslužiti i suncobrani. Namještaj u uređenju terasa može biti raznolik od najekonomičnijeg plastičnog, raznih imitacija ratana, ratana pa do drvenog namještaja. Ukoliko se odabire drveni namještaj važno je odabrati otporno drvo poput tikovine jer je ono najotpornije na razne vremenske uvijete.  Elegantan i profinjen namještaj je onaj od kovanog željeza koji se lijepo uklapa u mediteranski stil. Pri uređenju je važno paziti na veličinu terasa ili balkona. Za manje balkone preporučljivo je izabrati jednostavan namještaj poput stolica i stolaca na rasklapanje koje su vrlo povoljne, a u ponudi ih ima i IKEA. Kod uređenja terasa potrebno je razmišljati i odabiru podnih obloga. Ukoliko se biraju keramičke pločice važno je da imaju (ne) sposobnost upijanja vode, da su otporne na smrzavanje kao i na promjene temperature. Osim pločica mogu se izabrati kamene ili drvene podloge pri čemu je također važno paziti na spomenute karakteristike. Dekorativni artikli za uređenje terasa i balkona najčešće su: jastučići, lončanice, rasvjetna tijela (poput zanimljivih lampi, baklji, svijećnjaka) te zanimljivi suncobrani. Dekoraciju terasa ili balkona također je potrebno prilagoditi stilu uređenja.

Primjedbe

  1. Jako lijepe terase i ograde. Mogu li se u Ikei kupiti dekoracije za terasu, kao svjetionici, stolnjaci, sjedalice, onako vintage stil.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ikea zna imati zanimljive stvarčice za uređenje terasa poput lampi, jastučića, sviječnjaka a i sam namještaj vuče na retro uglavnom na šezdesete i sedamdesete

      Izbriši

Objavi komentar

Popularni postovi